Setahun berahsia… akhirnya Michael Ang umum peluk Islam!

SELEPAS pelbagai spekulasi, pengarah dan penerbit, Michael Ang akhirnya membuat pengakuan bahawa dia sudah memeluk agama Islam kira-kira setahun lalu. Menurut Michael, dia berkongsi dengan masyarakat tentang perkara itu kerana enggan membiarkan masyarakat terus berteka-teki mengenai status agamanya terutama apabila dia mengunjungi masjid untuk menunaikan solat Jumaat. “Alhamdulillah, kini sudah lebih setahun saya bergelar seorang […]

Teruskan membaca

MPM2019 bawa ‘abang kacak’ masuk hutan tanam 1500 anak pokok

TIADA siapa dapat menafikan bahawa ekosistem bumi ini saling melengkapi dan memberikan pelbagai faedah kepada manusia. Justeru itu, 16 peserta program pencarian bakat Mister Planet Nation Malaysia 2019 (MPM2019) bersama-sama turun padang menyertai program penanaman semula pokok ‘Go Green with Saset’ di Raub pada Sabtu. Acara yang dirasmikan oleh YM Tengku Abdul Fahd Mu’adzam berlangsung […]

Teruskan membaca

Gila! RM735,000 untuk baju dalam game, siapakah ElChap?

DUNIA permainan video dikejutkan dengan bidaan tertinggi berjumlah RM735,315 di Ragnarok Online Mobile Eternal Love edisi SEA. ElChap berjaya membida Unit-01 yang merupakan pakaian khas yang telah dilelong oleh pemaju dengan 490,620 Big Cat Coins. Rata-rata pengikut serta pemain permainan ini masih tidak mempercayai dia sanggup menghabiskan sejumlah wang yang besar untuk baju di dalam […]

Teruskan membaca

Rare betul… NCIG dah keluarkan warna merah, edisi terhad tau!

ROKOK elektronik atau e-cig jenama NCIG yang cukup terkenal di Malaysia mengumumkan bakal tampil dengan warna baharu untuk peranti mereka. Menurut CEO Nasty Worldwide iaitu Shariffuddin Bujang atau lebih dikenali Pak Din, edisi khas warna merah itu diharap memberi lebih banyak pilihan kepada pengguna “Peranti dengan teknologi bagi perokok di Malaysia hadir dengan warna edisi […]

Teruskan membaca

3 minggu memburu MVP, akhirnya kad MVP ribuan ringgit milik saya – Selby

JIKA anda sering melawat ke saluran PH atau VN, anda mesti tidak asing dengan nama -Selby- yang sering menguasai carta MVP disana. Namun, siapa sangka dia adalah pemain yang berasal dari Malaysia namun aktif di saluran PH untuk memburu MVP. Ketika dihubungi APTB, -Selby- turut berkongsi berita gembira bahawa dia berjaya mendapatkan kad MVP setelah […]

Teruskan membaca

Malam ini kita punya! Poring Fight bakal gegar permain ROM, ini caranya…

TEPAT jam 9 malam waktu Malaysia (+8GMT) setiap Rabu akan berlangsungnya acara Poring Fight yang boleh disertai oleh semua pemain Ragnarok M: Eternal Love pelayan Asia Tenggara. Bagi korang yang masih belum tahu apa itu Poring Fight, APTB akan sediakan sedikit info. Poring Fight adalah acara dimana pemain berubah menjadi Poring akan bertempur antara satu […]

Teruskan membaca

“Dulu kami nikah kat pejabat kadi jer!” – Ibu muda teringin adakan majlis kahwin dalam ROM

WALAUPUN sudah bergelar ibu dan isteri, ia tidak membataskan minat seorang wanita untuk turut bermain permainan video Ragnarok Online Mobile: Eternal Love. Ibu muda yang dikenali sebagai Nur Shuhada Musa berkata, dia mula bermain Ragnarok Online menggunakan komputer ketika diawal kemunculan permainan ini dahulu. “Dulu pernah main RO yang kena bayar tu, tapi tak sempat […]

Teruskan membaca

Teruja dengan kostum baharu? Jangan sampai kena ban!

PEMAIN Ragnarok Online Mobile: Eternal Love (ROM) rata-rata menzahirkan rasa teruja dengan kemunculan kostum baharu iaitu Archangel. Menurut pihak pemaju, mereka turut mengadakan beberapa aktiviti menarik antaranya pemain boleh mendapatkan 10 kali peluang untuk mendapatkan kostum ini. Mesin Gatcha yang ditempatkan di bandar prontera terus diserbu oleh para pemain yang tidak ingin melepaskan peluang untuk […]

Teruskan membaca

Jangan ingat gadis ayu macam saya tak boleh main game!

“JANGAN ingat gadis ayu macam saya tak boleh main game!”, itu antara ungkapan dari Eriq Sawajiri yang merupakan seorang pemain Ragnarok Mobile: Eternal Love (ROM) edisi Asia Tenggara. Menurut gadis yang berasal dari negeri pantai timur ini, dia begitu teruja apabila ROM dilancarkan untuk pemain Malaysia. “Saya excited gila apabila ROM boleh start main, yelah… […]

Teruskan membaca

Adakah EN9 bakal kembali bersinar untuk pemain Malaysia?

TIGA bulan lalu, usaha pasukan Ragnarok M Eternal Love SEA (Malaysia Community) di laman sosial facebook berjaya menyatukan pemain Malaysia untuk berkumpul di saluran EN9. Namun ia tidak kekal berikutan Ragnarok Online Mobile (ROM) mengalami beberapa masalah pada bulan kedua selepas pelancaran. Blackscreen yang sering berlaku di waktu puncak membuatkan pihak pemaju mengambil keputusan untuk menghantar pemain […]

Teruskan membaca